Sünimentés a parkolóból (XII. kerület)

Sünimentés a parkolóból (XII. kerület)

On április 2, 2015, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Tegnap szabadnapunkat aktív pihenéssel akartuk tölteni. Rita ötlete:  menjünk az állatkertbe! Rég nem jártunk már arra… Egy hatalmas pozitív csalódás! Ez nem a reklám helye, de tényleg, egész napos csudijó program! No de nem is ez a lényeg.

Éppen begurultunk a parkolónkba (XII.kerület),sun mikor egy fura gombócot vettünk észre az út közepén. Egy süni volt az oldalán, elnyúlva. Sebes lábbal, véres orrocskával. Meg sem moccant, ahogy közeledtem felé. Gondoltam, hozok egy lapátot, eltemetem szegényt. Ekkor lassan, óvatosan kinyitotta a fekete kis szemét. Nem moccant, de jelezte, hogy van még esély! Rita ötletére leszaladunk vele a Vöröskő utcai állatorvoshoz. Ott megállapították, hogy majdnem biztos, hogy elütötték szegényt. Sajnos ők nem tudták sem vizsgálni, sem ellátni, de mondtak egy másik dokit, aki hátha… A másik doki is továbbküldött – az állatkertbe! A délutáni dugót kikerülendő, motorra váltottuk, bebugyoláltuk a Sünit, és irány a Városliget. Az ilyen kis sérült állatkákat a gazdasági bejáraton kell leadni egy kitöltött papírkával, hogy ki hozta, honnan, … A portásfülke elé a földre kellett rakni a kis betegünket, mondták, majd jön érte valaki… Hát, nem ilyen fogadtatásra vártunk. Abban bíztunk egyből bekerül az intenzívre. Kissé lehangolva indultunk haza.

Ma felhívtam az állatkertet. Mi újság a tegnapi sünivel? Egy nagyon szimpatikus állatorvos részletesen elmondta, mit, hogy vizsgált meg rajta. Mellső lábtörést és hátsó láb felszíni sebet diagnosztizált, és hozzátette, ne aggódjunk, a süninek nem létszükséglete, hogy gyorsan futkározzon. Már eszik, és csodálja a kötését. 2-3 hét lábadozás után  új otthonába, egy vidraparkban, vagy a Hortobágyi Nemzeti Parkba kerül.

Másfél óra és egy kis odafigyelés. Ennyi kell ahhoz, hogy a Süni tovább éldegéljen.

Köszönjük az Budapesti Állatkertnek,egy nap két plusz pontot is szereztek.

Állatkert telefonszáma ilyen esetekre: 273-4900

R & N

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.